Frequently Asked Questions

Hieronder vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een mailtje chloejuliettestudio@gmail.com en ik klaar met plezier alle onduidelijkheden op!

Ja hoor! Je nieuwe aanwinst mag zeker en vast de vaatwasser in (met uitzondering van items met gouden of parelmoeren accentjes). Wel is het zo dat het glazuur op lange termijn iets sneller zijn glans kan verliezen bij veelvuldig gebruik van je afwasmachine door de aggressieve detergenten in vaatwastabletten.

Hou je je keramiek graag zo lang mogelijk als nieuw of kocht je een product met gouden/parelmoeren details? Kies dan voor handafwas met een mild detergent.

Zeker en vast! Je keramiek werd reeds op zeer hoge temperatuur afgebakken (+1200°C) in de keramiekoven, dus wees er maar gerust in dat ze de temperaturen van jouw keukenoven & microgolf zonder probleem kunnen weerstaan.

Vermijd wel grote, plotse temperatuurverschillen om thermische shock van je keramiek te voorkomen: zet je bord in een koude oven en laat deze samen met de oven opwarmen, of zet een hete kom uit de (microgolf)oven niet rechtstreeks op een koud keukenblad.

Uitzondering: items met gouden details mogen niet in de microgolfoven.

Zag je een leuk modelletje op de webshop, maar is het uitverkocht? Of wil je iets uit onze collectie in een ander kleurtje? Wil je een product laten personaliseren als cadeautje? Ik maak graag iets unieks voor jou.

Stuur me een mailtje of contacteer me via het contactformulier met een beschrijving van jouw wensen. Ik stuur je een offerte en de geschatte levertermijn (reken op 4-8weken, afhankelijk van de omvang van jouw project en de drukte in de studio). Na goedkeuring van de offerte, ga ik voor je aan de slag!

Onze cadeaubonnen hebben geen vervaldatum en blijven onbeperkt geldig.

Ik doe mijn uiterste best om je bestelling heel zorgvuldig in te pakken zodat je keramiek in perfecte staat bij jou aankomt, maar uiteraard zit een ongelukje soms in een klein hoekje.

Mocht er iets misgelopen zijn tijdens het transport van jouw bestelling, gelieve mij ten laatste een week na ontvangst van jouw pakketje te contacteren via email chloejuliettestudio@gmail.com en zoveel mogelijk foto's van de schade mee te sturen (stuur zeker ook foto's van de beschadigde doos, incl een foto waarop het verzendetiket goed zichtbaar is). Indien ik voldoende bewijsstukken heb ontvangen (zodat ik zelf een schadeclaim kan indienen bij het transportbedrijf), stort ik jou het aankoopbedrag van het beschadigde item terug of, indien nog voorradig, stuur ik je een vervangproduct.

Blij dat je 't je afvraagt! 
Hier alvast een aantal goede gewoontes die ik heb aangenomen: 

  • Ik bewaar al mijn restjes klei (mislukte potjes, trimsel & slib) en recycleer deze om er iets nieuws van te maken. Zolang klei nog niet werd gebakken, kan je het blijven recupereren!
     
  • Ik maak mijn handen, draaischijf en gereedschap proper met een 3-emmer systeem. De eerste emmer bevat het vuilste water, de laatste het properste. Na enkele dagen laat ik de kleideeltjes in de vuilste emmer bezinken (die kan ik dan weer gaan recycleren) en het water hergebruik ik om te draaien, of om aan mijn planten te geven. Niet alleen bespaar ik hiermee veel water, ook mijn leidingen zijn me hier heel erg dankbaar voor ;)

  • Pakketjes maken doe ik uitsluitend met gerecycleerd+biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal, of met materiaal dat ik zelf reeds hergebruikte.

  • Ik experimenteer met het gebruik van afvalmateriaal zoals eierschalen als ingrediënt voor mijn glazuren. Zo vervang ik een grondstof die anders ontgonnen moet worden met een afvalproduct, win-win!

Ik daag mezelf graag uit om te blijven verbeteren en mijn voetafdruk continu verder te verkleinen. Zo is het de bedoeling om in mijn volgend atelier mijn keramiekoven(s) op zonne-energie te laten draaien!

Heb jij nog andere goede tips? Let me know!