OVER MIJ

Ik ben Chloé,
het gezicht, de handen en het hart achter Chloé Juliette Studio.

Wetenschapper van opleiding,
artist in elke vezel van mijn lijf.

Creatief, curieus, gevoelig, perfectionistisch, idealistisch, zelfbewust, gepassioneerd, zachtaardig, gemotiveerd, onzeker, introvert, empathisch, schoonheidszoeker en dromer van grote dromen. Ook ben ik trotse mama van het liefste en levendigste 7-jarige zonnetje en vriendin van het allerbeste lief.

Knutselfanaat van het allereerste uur, was ik als kind steeds gewapend met kleurpotloden, stempels, schaar & lijm.

Toen ik later, als tiener, véél meer interesses en hobbies (waaronder viool, klarinet, acrogym & kunstschaatsen) had dan vrije tijd, werd mijn creativiteit een jaartje of tien “geparkeerd” om zich pas jaren later in alle hevigheid terug te manifesteren tijdens mijn doctoraatsopleiding. Overdag legde ik mij met volle overgave toe op mijn (fascinerende!) onderzoeksproject en ‘s avonds kroop ik tot véél te laat achter mijn naaimachine. Ondanks de korte nachten voelde ik mij nog nooit zo energiek! Creativiteit werd al snel een tweede natuur en dé perfecte uitlaatklep om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine.

Toen we enkele jaren geleden met ons gezin naar Montréal (Canada) verhuisden en dat eerste jaar een pittige transitieperiode doormaakten, deed mijn vriend me een cursus keramiek cadeau.
En dat het meteen dikke liefde was tussen Chloé & clay!

Vuile handen = vrije geest!

"Klei heeft mij geleerd om los te laten. Het is de aan/uit knop voor mijn brein waar ik al jaren naar op zoek was. Rust in mijn hoofd. Alle gedachten even op pauze. Aanwezig zijn in het hier en nu.

Enfin, ultieme focus op dat bolletje klei."

over mij

Juliette is niet de naam van mijn dochter (hoewel we die voornaam wel eventjes hebben overwogen tijdens mijn zwangerschap 😉), wél die van mijn overgrootmoeder, naar wie ik werd vernoemd. Ik heb dus officieel twee voornamen: Chloé Juliette.

Ik ben biochemist/biotechnoloog van opleiding. Na meer dan 10 jaar labo-onderzoek, ruilde ik begin 2022 mijn labojas en pipetten in voor een draaischijf en pottenbakkersschort: Chloé Juliette Studio werd een feit. Want het leven is aan de durvers!

Ik liet een stukje van mijn hart achter in Montréal, de stad die we 3,5 jaar thuis noemden. In de zomer van 2021 verhuisden we naar het mooie Mechelen, waar we volop in de weer zijn met de renovatie van een karaktervolle gezinswoning mét grote atelierruimte. Wat kijk ik ernaar uit jullie daar binnenkort te mogen ontvangen!!

 • VERFIJNING

  Perfectionist in hart en nieren, mag je er zeker van zijn dat over elk kleinste detail van mijn producten heel zorgvuldig werd nagedacht.

 • PLEZIER

  Tijdens mijn workshops streef ik ernaar de goesting en het plezier van het creëren over te brengen bij mijn cursisten.
  "Perfecte potjes"
  zijn niet het hoofddoel, plezier maken wél!

 • DUURZAAMHEID

  "Reduce reuse recycle" is een motto dat ik hoog in het vaandel draag. Ik daag mezelf graag uit om voor de meest duurzame en ecologische praktijken te kiezen, zowel privé als professioneel.

klei met mij

Kriebelt het om zelf ook eens aan het pottenbakken te slaan?
Ik deel mijn liefde voor klei graag met jou tijdens één van mijn workshops.

bekijk de workshops