Workshops pottenbakken


Deze afbeelding toont een pottenbakker in haar atelier met handgedraaide potten en vazenKriebelt het om eens plaats te nemen achter de draaischijf? Zoek je een originele activiteit voor een gezellig avondje uit onder vriendinnen of voor een verjaardagsfeestje? Plan je binnenkort een teambuilding of een vrijgezellenfeest? Of ben je op zoek naar een hobby die je toelaat om even helemaal te ontprikkelen en uit je hoofd te ontsnappen? 

Ik verwelkom je graag tijdens een workshop pottendraaien!

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende formules die ik momenteel aanbied.
Je plekje reserveren kan via de webshop. Is je favoriete workshop volzet en zet je je graag op de wachtlijst? Graag een workshop op maat bespreken? Contacteer me via email chloejuliettestudio@gmail.com of via het contactformulier en we bekijken samen de opties!

  

Initiatie workshop pottenbakken

Afbeelding toont de handen van een pottenbakker die een vaas maken op de draaischijf

Ook zin gekregen om met je handen in de klei te komen zitten en je allereerste tasjes of kommetjes te draaien? Of wil je graag eens komen uitproberen of pottenbakken iets voor jou is vooraleer je je inschrijft voor een langere lessenreeks? Dan is een initiatieworkshop pottenbakken de geknipte formule voor jou!

Wie?
Iedereen die zin heeft in een ontspannende en creatieve workshop in goed gezelschap en die niet vies is om de handen uit de mouwen, én in de klei, te steken. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom wanneer vergezeld door een volwassene. Ervaring is absoluut niet vereist, goesting daarentegen wel!

Wanneer? 
Zaterdagnamiddag 2/3 (14-17u)
Vrijdagavond 8/3 (19-22u)
Maandagnamiddag 8/4 (paasvakantie; 14-17u)
Maandagavond 15/4 (19-22u)

Passen deze data niet en ben je een groepje geïnteresseerden?
Contacteer me om een privé groepsworkshop in te plannen.

Waar?
Markt 1, 2840 Rumst

Prijs? €80/deelnemer

Initiatie pottenbakken: meer info + tickets

 

Privé workshop pottenbakken

vrijgezellen-teambuilding-pottenbakken

Komen jullie graag met een groepje vriend(inn)en workshoppen op een zelfgekozen datum? Zoek je een originele teambuilding activiteit voor je collega's? Of organiseer je een vrijgezellenfeestje en is de bruid-to-be helemaal zot van pottendraaien? Vraag dan een privé initiatieworkshop aan.

Wie?
Voor groepen die graag een ontspannende en creatieve workshop in goed gezelschap komen volgen en niet vies zijn om de handen uit de mouwen (en in de klei!) te steken. Ook kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom indien vergezeld door een volwassene. Ervaring is helemaal niet vereist, goesting daarentegen wél! Wel al wat draai-ervaring? Dan geef ik jou met veel plezier een extra uitdaging ;-) 

Wanneer? 
Contacteer me best zo snel mogelijk indien je de workshop graag op een heel specifieke datum wil inplannen (bv. als verjaardagsfeestje of vrijgezellen).
Een initiatie workshop aan de draaischijf duurt 3u en kan worden ingepland op volgende uren: 10-13u, 14-17u of 19-22u.

Waar?
Markt 1, 2840 Rumst

Prijs?
€480 voor groepen tem 6 personen, nadien €80 per extra deelnemer (max 11 personen).

Workshop pottenbakken (privégroep): meer info + tickets

 

Beginnerscursus pottenbakken

Afbeelding toont 10 koffietassen, handgemaakt op de draaischijf, met verschillende vormen van oren

Kom je je graag wat meer verdiepen in het pottenbakkersambacht? Volgde je een initiatie workshop en smaakte dat naar  meer? 

Tijdens deze korte introductiereeks aan de draaischijf leer ik je alle stappen van het draaiproces: van het kneden van een bolletje klei, tot de klei centreren, openen en optrekken. Tijdens lessen 1+2 gaan we oefenen op cilinders draaien (hallo, nieuwe lievelings koffietasjes!) en in les 3 ga je aan de slag met andere vormen zoals kommen en vaasjes. Tijdens de laatste les worden alle potjes afgedraaid en worden tasjes (indien gewenst) verder afgewerkt met een oor.

Na afloop van de workshop kies jij je 5 favoriete stuks uit die ik voor jou in een kleurtje naar keuze zal glazuren en afbakken. In deze cursusreeks zit dus geen glazuurmoment inbegrepen.

Wie?
Deze introductiereeks is specifiek gericht op beginners met weinig tot geen ervaring aan de draaischijf. 

Wanneer?
* Maandagavond (maart), 19-22u: 4/3, 11/3, 18/3 en 25/3
* Maandagavond (april/mei), 19-22u: 22/4, 29/4, 6/5 en 13/5

Waar?
Markt 1, 2840 Rumst

Prijs?
€250 voor deze 4-delige reeks aan de draaischijf, incl afwerking van 5 potjes 

Beginnerscursus pottenbakken: meer info + tickets

 

Intensieve draaidriedaagse 

pottenbakker centreert klei op de draaischijf

Dompel jezelf drie dagen lang helemaal onder* in de wereld van klei, keramiek en creativiteit. Kom de rust en traagheid van dit ambacht zelf ervaren en ontdek je nieuwe favoriete hobby. Wedden dat je tasje koffie binnenkort extra lekker smaakt uit een zelfgedraaid kopje?
* figuurlijk, en misschien ook wel een klein beetje letterlijk? ;-)

Tijdens deze driedaagse workshop pottenbakken starten we bij het begin: van het kneden van een bolletje klei, tot de klei centreren, openen en optrekken. Dag 1 oefenen we vooral op cilinders draaien en dag 2 gaan we aan de slag met andere vormen zoals kommen, vaasjes en borden. Op dag 3 worden alle potjes verder afgewerkt: afdraaien, decoreren, en tasjes worden (indien gewenst) afgewerkt met een oor.

Deze workshopformule is niet voor niets mijn absolute favoriet: drie dagen lang de pauzeknop indrukken & heerlijk genieten van rust, ontspanning & creativiteit. Als kers op de taart verzorg ik elke dag een lekkere en gezonde huisbereide lunch om jou extra in de watten te leggen. Zo kan jij je batterijtjes echt helemáál komen opladen ♡

Wie?
Deze workshopformule is ideaal voor iedereen die graag op korte tijd grote vooruitgang wil boeken: of je nu een complete beginner bent, of al wat draai-ervaring op de teller hebt en je techniek graag verder wil finetunen. 

Wanneer? 
- dinsdag 2 tem donderdag 4 april 2024, tussen 10-16u
- donderdag 25 tem 27 juli 2024, tussen 10-16u
- maandag 5 tem woensdag 7 augustus 2024, tussen 10-16u

Waar?
Markt 1, 2840 Rumst

Prijs?
€345 voor de driedaagse workshop + extra glazuurmoment

Inbegrepen:
- klei, draai- en afdraaimateriaal
- dagelijks een heerlijke, huisbereide lunch
- water, koffie, (ijs)thee en snacks
- biscuitstook* van je 10 mooiste creaties (*de eerste stookbeurt van je potjes)
- glazuurmoment

Niet inbegrepen:
- afbakkosten voor de glazuurstook (meestal +/- 35 euro, afhankelijk van het gewicht van je gemaakte potjes)

Driedaagse workshops pottenbakken: meer info + tickets

 

Wat cursisten zeggen:

★★★★★ "Ik heb erg genoten van de workshop. Ik voel me dankbaar voor al je attente tips, fysieke en mentale ondersteuning en ontspannen sfeer."
- Elke C
 
★★★★★ "Dankjewel voor de vele tips en top uitleg die onze grenzen weer een beetje verlegde. Enjoyed the process!"
- Ann G
 
★★★★★ "Ik ben blij dat ik me inschreef voor de driedaagse, zó leuk en leerrijk :) Dank voor de vele leermomenten."
- Nathalie V

 

"Ik heb nog helemaal geen ervaring met klei of keramiek, ga ik dat wel kunnen?"
Ja hoor, iedereen kan pottenbakken! Maar verwacht misschien niet dat je meteen een 12-delig (of zelfs een 2-delig) servies gaat draaien ;-) Kom met een open geest, zet je verwachtingen voor jouw allereerste workshop niet té hoog en laat je perfectionisme thuis. Ook voor dit ambacht geldt de gouden regel: practice makes progress!  

Heel benieuwd om te ontdekken voor welke workshop formule jij straks kiest!
Afspraak op de webshop om je ticketje te reserveren.

Heel graag tot in den draai!

🌀 Chloé