Workshops pottenbakken


Deze afbeelding toont een pottenbakker in haar atelier met handgedraaide potten en vazenKriebelt het ook bij jou om eens plaats te nemen achter de draaischijf? Zoek je een originele activiteit voor een gezellig avondje uit onder vriendinnen of voor een verjaardagsfeestje? Plan je binnenkort een teambuilding of een vrijgezellenfeest? Of ben je op zoek naar een hobby die je toelaat om even helemaal te ontprikkelen en uit je hoofd te ontsnappen? 

Ik verwelkom je graag tijdens een workshop pottendraaien!

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende formules die ik momenteel aanbied.
Je plekje reserveren kan via de webshop. Is je favoriete workshop volzet en zet je je graag op de wachtlijst? Graag een workshop op maat bespreken? Contacteer me via email chloejuliettestudio@gmail.com of via het contactformulier en we bekijken samen de opties!

  

Initiatie workshop pottenbakken

Afbeelding toont de handen van een pottenbakker die een vaas maken op de draaischijf

Ook zin gekregen om met je handen in de klei te komen zitten en je allereerste tasjes of kommetjes te draaien? Of wil je graag eens komen uitproberen of pottenbakken iets voor jou is vooraleer je je inschrijft voor een langere lessenreeks? Dan is een initiatieworkshop pottenbakken de geknipte formule voor jou!

Wie?
Iedereen die zin heeft in een ontspannende en creatieve workshop in goed gezelschap en die niet vies is om de handen uit de mouwen, én in de klei, te steken. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom wanneer vergezeld door een volwassene. Ervaring is helemaal niet vereist, veel goesting zeker wel!
Heb je al wat draai-ervaring? Prima! Ik geef jou met veel plezier een extra uitdaging ;-)

Wanneer? 
Donderdagavond 4/5 19-22u - nog 4 vrije plaatsen
Zaterdagnamiddag 13/5 14-17u - allerlaatste plaats!

Kans gemist? Zet je op de wachtlijst (stuur een mailtje naar chloejuliettestudio@gmail.com) en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (in de footer van deze pagina) zodat je als eerste alle info over de nieuwe workshopdata ontvangt.

Passen deze data niet, en ben je met een groepje van minimaal 6 personen? Contacteer me om een privé groepsworkshop in te plannen!

Waar?
't Kleiatelier, Brusselsesteenweg 191, 2800 Mechelen

Prijs? €80/deelnemer

Initiatie pottenbakken: meer info + tickets

 

Privé workshop pottenbakken

vrijgezellen-teambuilding-pottenbakken

Komen jullie graag met een groepje vriend(inn)en workshoppen op een zelfgekozen datum? Zoek je een originele teambuilding activiteit voor je collega's? Of organiseer je een vrijgezellenfeestje en is de bruid-to-be helemaal zot van pottendraaien? Vraag dan een privé initiatieworkshop aan!

Wie?
Groepen tem 10 of 11 personen (max aantal deelnemers afhankelijk van de gekozen locatie) die graag een ontspannende en creatieve workshop in goed gezelschap komen volgen en niet vies zijn om de handen uit de mouwen (en in de klei!) te steken. Ook kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom indien vergezeld door een volwassene. Ervaring is helemaal niet vereist, goesting daarentegen wél! Wel al wat draai-ervaring? Prima! Ik geef jou met veel plezier een extra uitdaging ;-) 

Telt jullie groep meer dan 11 personen en willen jullie toch heel graag met klei aan de slag? Liever een workshop op een zelfgekozen locatie? Kies dan voor een workshop handopbouw, waarbij elke deelnemer 2 creaties maakt zonder draaischijf! Contacteer me vrijblijvend voor meer informatie.

Wanneer? 
Contacteer me zo snel mogelijk indien je de workshop graag op een specifieke datum wil inplannen (bv. als verjaardagsfeestje of vrijgezellen). Geef bij voorkeur meerdere beschikbaarheden door, om zo snel en efficiënt mogelijk een workshop datum te kunnen vastleggen.

Een initiatie workshop aan de draaischijf duurt 3u en kan worden ingepland op volgende uren: 9.30-12.30u, 14-17u of 19-22u.

Waar?
Keuze* uit 2 verschillende locaties (*in functie van beschikbaarheid):
Markt1, Markt 1, 2840 Rumst - max 11 deelnemers
't Kleiatelier, Brusselsesteenweg 191, 2800 Mechelen - max 10 deelnemers (tot eind mei)

Prijs?
€80/deelnemer, met een minimum van €480 voor groepen tem 6 personen. 

Workshop pottenbakken (privégroep): meer info + tickets

 

Lessenreeks pottenbakken

Afbeelding toont 10 koffietassen, handgemaakt op de draaischijf, met verschillende vormen van oren

Kom je je graag wat meer verdiepen in het pottenbakkersambacht? Volgde je een initiatie workshop en smaakte dat naar (véél) meer? Of ben je op zoek naar een hobby om elke week even helemaal te ontprikkelen? 

Tijdens deze 7-delige lessenreeks aan de draaischijf leer ik je alle stappen van het draaiproces: van het kneden van een bolletje klei, over het draaien + afdraaien van cilinders, kommen en kannetjes, tot het vastmaken van oren aan je tassen en het glazuren van je mooie werkjes.
We werken in groepjes van max. 10 deelnemers, waarbij elke cursist op zijn/haar/hun eigen tempo werkt en individueel wordt begeleid. 

Wie?
Zowel beginners als semi-beginners die eerder al eens een cursus volgden maar technisch nog veel te leren hebben. Ervaring is dus zeker geen must, goesting daarentegen wél!

Wanneer? 
6 lessen op dinsdagavond, telkens van 19 tot 22u: 9/5, 16/5, 23/5, 30/5, 6/6 en 13/6.

Glazuurmomenten: keuze uit dinsdagavond 27/6 19-22u of woensdagavond 12/7 19-22u.

Waar?
Markt1, Markt 1, 2840 Rumst

Prijs?
€349 voor deze 7-delige lessenreeks

Kans gemist? Zet je op de wachtlijst (stuur een mailtje chloejuliettestudio@gmail.com) en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (in de footer van deze pagina) zodat je als eerste alle info over de nieuwe workshopdata ontvangt.

Lessenreeks pottenbakken: meer info + tickets

 

Intensieve draaidriedaagse 

pottenbakker centreert klei op de draaischijf

Dompel jezelf drie dagen lang helemaal onder* in de wereld van klei, keramiek en creativiteit. Kom de rust en traagheid van dit ambacht zelf ervaren en ontdek je nieuwe favoriete hobby. Wedden dat je tasje koffie binnenkort extra lekker smaakt uit een zelfgedraaid kopje?
* figuurlijk, en misschien ook wel een klein beetje letterlijk? ;-)

Tijdens deze intensieve driedaagse pottenbakken aan de draaischijf starten we bij het begin: klei kneden, centreren & optrekken. Ik leer je draaien & afdraaien, klei recupereren, oren aan je tassen zetten, enkele decoratietechnieken en je werkstukken glazuren.
We werken in groepjes van max. 10 deelnemers, waarbij elke cursist op zijn/haar/hun eigen tempo werkt en individueel wordt begeleid. 

Wie?
Deze intensieve formule is ideaal voor iedereen die graag op korte tijd grote vooruitgang wil boeken: van beginners tot iets meer ervaren draaiers die nog veel bij te leren hebben.

Wanneer? 
- Woensdag 12 tem vrijdag 14 juli 2023, telkens van 10-16u. 
- Maandag 21 tem woensdag 23 augustus 2023, telkens van 10-16u.
Glazuurmoment overeen te komen (augustus/september 2023).

Waar?
Markt1, Markt 1, 2840 Rumst

Prijs?
€345 voor de driedaagse workshop aan de draaischijf + extra glazuurmoment

Kans gemist? Zet je op de wachtlijst (stuur een mailtje chloejuliettestudio@gmail.com) en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (in de footer van deze pagina) en ontvang als allereerste info over de nieuwe workshopdata.

Intensieve driedaagse cursus: meer info + tickets

 

Wat cursisten zeggen:

★★★★★ "Ik heb erg genoten van de workshop. Ik voel me dankbaar voor al je attente tips, fysieke en mentale ondersteuning en ontspannen sfeer."
- Elke C
 
★★★★★ "Dankjewel voor de vele tips en top uitleg die onze grenzen weer een beetje verlegde. Enjoyed the process!"
- Ann G
 
★★★★★ "Ik ben blij dat ik me inschreef voor de driedaagse, zó leuk en leerrijk :) Dank voor de vele leermomenten."
- Nathalie V

 

"Ik heb nog geen ervaring met klei of keramiek, ga ik dat wel kunnen?"
Ja hoor, iedereen kan pottenbakken! Maar verwacht niet dat je meteen een 12-delig (of zelfs een 2-delig) servies gaat draaien ;-) Kom met een open geest, zet je verwachtingen voor jouw allereerste workshop niet té hoog en laat je perfectionisme thuis. Ook voor dit ambacht geldt de gouden regel: practice makes progress! 

 

Heel benieuwd om te ontdekken voor welke workshop formule jij kiest!
Afspraak op de webshop om je ticketje te reserveren.

Heel graag tot in den draai!

🌀 Chloé